loader
Foto

O poveste nespusă - In memoriam Mircea Albulescu

Un portret al unuia dintre cei mai îndrăgiţi actori români poate fi urmărit sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 17.45, la TVR 1 şi TVR+.

 

Actor, profesor universitar, scriitor. În cartea de identitate era Iorgu Albulescu, în certificatul de naştere - Constantin Albulescu, iar pentru public - Mircea Albulescu.

A jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal Bucureşti, Teatrului de Comedie şi Teatrului Naţional Bucureşti şi a avut peste 70 de roluri în film. A interpretat roluri memorabile în montări de teatru radiofonic, pe care-l considera cea mai importantă dintre activităţile sale artistice.

Mircea Albulescu a încetat din viaţă vineri, 8 aprilie, la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă amintirea unui as al scenei şi al micului ecran. O poveste nespusă despre teatru şi destin, semnată „Mircea Albulescu”, poate fi urmărită de telespectatorii TVR 1 sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 17.45.

Pe 27 martie, de Ziua Internaţională a Teatrului, Mircea Albulescu a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu în dezbaterea „Teatrul nostru de acasă", care a avut loc în studioul TVR.

Scenariul şi regia: Silviu Jicman

Producător: Sînziana Miloşoiu

4:50 Eu pot! (R)

Realizator şi producător Anca Mazilu

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 4

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1