loader
Foto

Galerie foto

Ora Regelui: despre prima regină a românilor şi Principesa Moştenitoare Margareta

Custodele Coroanei, Principesa Moştenitoare Margareta, este aniversată la Peleş. S-a născut în 26 martie, aceeaşi zi, în care, în urmă cu 135 de ani, a fost proclamat Regatul României. Urmărim o nouă ediţie Ora Regelui sâmbătă , ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la moartea primei regine a românilor, căreia echipa emisiunii îi dedică Ora Regelui de sâmbătă, 26 martie 2016. Emisiunea Ora Regelui se difuzează de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

Familia Regală a României a comemorat-o pe Regina Elisabeta la Săvârşin şi la Alexandria. Trei artişti o vor omagia pe Regina Elisabeta, pentru sprijinul necondiţionat pe care l-a dat artei şi literaturii. Artiştii au creat un moment artistic de mare valoare, muzică şi poezie, pe care l-au numit „Castelana Îngerilor”. Versurile, interpretate de actriţa Ioana Calotă, sunt scrise chiar de Regina Elisabeta care semna sub pseudonimul Carmen Sylva.

(w882)

Custodele Coroanei, Principesa Moştenitoare Margareta, este aniversată la Peleş. Alteţa Sa Regală s-a născut în 26 martie, aceeaşi zi în care, în urmă cu 135 de ani, a fost proclamat Regatul României. Mai multe aflăm la Ora Regelui de la TVR 1 sâmbătă, 26 martie, de la ora 15.00.

Începând cu această ediţie, Agenda emisunii va cuprinde un şir de mărturii privind turneul pe care L-au făcut Majestatea Sa Regele Mihai şi Familia Regală pentru integrarea României în Uniunea Europeană şi NATO. Fost consilier al Casei Regale în perioada 2002-2007, Cornel George Comşa ne va vorbi despre importantul rol pe care L-a avut Regele Mihai în acest proces.

La Ora Regelui de sâmbătă aflăm şi veşti despre starea de sănătate a Regelui Mihai.

Imediat după atentatele din Belgia, Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Regelui Philippe al Belgiei prin care îşi exprimă compasiunea. Alteţa Sa Regală consideră atentatul un grav atac la valorile democraţiei.

Şi tot la Ora Regelui de sâmbătă, ASR Principesa Moştenitoare Margareta mărturiseşte ce crede despre titlul Cea mai influentă femeie din România, titlu pe care l-a primit la Gala Forbes Women.

(w882)

Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 26 martie 2016, ora 15.00

la TVR HD - sâmbătă, 26 martie 2016, ora 19.00 (28 martie, ora 14.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 26 martie 2016, ora 17.00

la TVR Moldova - sâmbătă, 26 martie 2016, ora 15.00

Din 12 martie 2016, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

 

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Asigurările și soluționarea litigiilor

Asigurările și soluționarea litigiilor

publicat: luni, 18 martie 2024

În ediția de marți, 19 martie, a emisiunii ”Oamenii și legea”. De la ora 13:00, pe TVR 1.

Aventurile eroului Ulise, la TVR 1. Cu Kirk Douglas, Silvana Mangano, Anthony Quinn | VIDEO

Nicio femeie nu-i rezista, niciun bărbat nu-l putea domina... Una dintre grandioasele poveşti din lumea literaturii... Plină de furie, încântare, ...

Începe sezonul 14 „Câştigă România!”! Din 25 martie, Virgil Ianţu revine cu patru ediţii săptămânale la TVR 1

Întrebarea „Câștigă România!” din acest sezon va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Virgil Ianţu ne aşteaptă să ne ...

 

#tvr1