loader
Foto

Galerie foto

Ora Regelui: Primul 25 octombrie fără Regele Mihai

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA descoperiţi povestea unuia dintre cei mai vechi furnizori ai Case Regale, ascultaţi concertul care a avut loc la Ateneu de Ziua Regelui.

 

Coroana Regală a României a vegheat, în inima Bucureștiului, zecile de evenimente ale Festivalului Național de Teatru din acest an centenar. Într-o ceremonie emoționantă, Coroana Regală, simbolul Independenței și Unirii noastre, a fost purtată pe stradă de către maestrul Victor Rebengiuc. Copia fidelă a Coroanei de oțel l-a însoțit cu aproape un an în urmă pe Regele Mihai pe ultimul său drum.

(w882) Depunere C
Foto: Lucian Muntean - Festivalul Naţional de Teatru

***

Se împlinesc 15 ani de când unul dintre furnizorii Casei Regale a luat ființă. La serbarea de acum cinci ani, însăși Regina Ana a participat. De data aceasta, a fost rândul Principesei Maria să fie alături de zecile de artiști și arhitecți,  dar și de înalții diplomați și de mulți oameni pasionați de artă.  Poveștile despre istoria lumii pe care le conturează mobilierul și decorațiunile doamnei Pușa Hack au inclus-o în clubul de elită al Furnizorilor Casei Regale a României din anul 2009. Reinventarea brandului cu care i-a surprins pe români propune un inedit dialog  intercultural. Alături de modelele de inspirație asiatică și cele din istoria europeană, a expus lucrările a 17 pictori și nouă sculptori din România.

(w882) Aniversare

Asemeni altora dintre cei 70 de furnizori regali, Pușa Hack a adunat în ani multe emoții și amintiri de preț. Tradiția acordării titlului de “Furnizor al Casei Majestății Sale Regelui” datează din anul 1900. Doamna Hack mărturisește că a primit titlul, pentru prima oară, chiar de la Regele Mihai și de atunci a simțit că munca întregii sale familii e motivată. În fiecare zi trăiește cu grija de a-l proteja și speră ca Familia Regală să fie mândră de ei.

***

Primul 25 octombrie fără Regele Mihai a strâns la Ateneul Român pe mulți dintre cei care l-au iubit. Concertul Caritabil al “Fundației Principesa Margareta a României” este cel pe care fiica cea mare a Regelui l-a dăruit pentru prima oară tatălui său, cu 11 ani în urmă. Creat în beneficiul Programului Național “Tinere Talente”, Concertul Regal este, azi, unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România, iar fiecare ediție a lui a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului, alături de mari orchestre.

Fondurile strânse din sponsorizări și donații la Concertul Regal au însumat peste 1.300.000 de euro și au dezvoltat programul național Tinere Talente.  Programul susține tinerii artişti din familii cu venituri modeste prin burse, mentori și promovare, pentru ca aceștia să aibă posibilitatea de a-și dezvolta potențialul și a-și exprima talentul. Au fost oferite 290 de burse - o rampă de lansare pentru mulți tineri artiști vizuali şi muzicieni fără posibilități de afirmare, care astăzi sunt valoroși ambasadori culturali ai României.

În “Ora Regelui” de sâmbătă, 3 noiembrie,  puteţi urmări şi o parte a Concertului Regal în care îi vedem pe violonista Anna Trifu și pianistul Mihai Diaconescu alături de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Partea a doua, alături de alte subiecte, în ediția de săptămâna viitoare.

(w882) Casa Regal

 

Redactori: Valentina Băințan, Ruxandra Țuchel, Diana Ilica

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

Foto Coroana Regală: Lucian Muntean - Festivalul Naţional de Teatru

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1