loader
Foto

Galerie foto

„Poveste după poveste” la TVR 1: în scaun cu rotile, dar învingător prin sport

A avut nevoie de timp, de susţinerea prietenilor şi de toată dragostea familiei pentru a reuşi să accepte ideea că nu va mai merge niciodată. La „Poveste după poveste” de la TVR 1, facem cunoştinţă cu un învingător: Filip Ghiorghi. Sâmbătă, 18 noiembrie, de la 13.30.

 

Poveste după poveste

Chiar dacă soarta a fost dură cu el şi l-a aşezat într-un scaun cu rotile, la vârsta de 20 de ani, Filip a reuşit să învârtă roata destinului şi să-şi transforme dizabilitatea într-o abilitate excepţională: aceea de a fi de folos celor din jur. În cele mai variate feluri. Sâmbătă, 18 noiembrie, la TVR 1, îl vom cunoaşte pe Filip Ghiorghi, un luptător care a învins neputinţa şi îndoiala. La ora 13.30, în emisiunea Poveste după poveste.

(w882)

(w882)

Filip Ghiorghi a avut nevoie de timp, de susţinerea prietenilor şi de toată dragostea familiei pentru a reuşi să accepte ideea că nu va mai merge niciodată. După ce a trecut şocul iniţial, şi-a dat seama că are o întreagă viaţă înainte şi că numai de el depinde cum o va trăi.

Şi-a continuat studiile, a căutat un scaun rulant care să-i permită o viaţă activă şi şi-a propus să facă, pe cât posibil, lucrurile singur. Să fie independent.

(w882)

S-a gândit apoi că, prin exempul lui, îi poate face şi pe alţi oameni care au probleme să depăşească momentul greu şi să înfrunte viaţa.

(w882)

(w882)

Ne-am obişnuit să credem că persoanele cu dizabilităţi au nevoie mereu de ajutor şi ne vine greu să credem că unii dintre ei chiar sunt sursă de optimism şi de inspiraţie pentru ceilalţi. Filip este un om care, prin ambiţie, prin voinţă şi mai ales prin sport, a ajuns să devină, aşa cum el însuşi crede, mai mult decât ar fi devenit dacă ar fi rămas pe picioare. Îl cunoaştem sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 13.30, la Poveste după poveste, de la TVR 1 şi TVR+.

Un reportaj de Codruţa Angelescu

Producător: Elena Gaiţă

Gazda emisiunii: Irina Luca

 

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm şi în cel de-al cincilea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 8 octombrie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1