loader
Foto

Povestea primului zgârie-nori din estul Europei, la Ora Regelui

Sâmbătă, 13 iunie,  emisiunea pe teme istorice despre monarhie şi regii României v-a adus noi subiecte interesante la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Pe 13 iunie, prietenii emisiunii Ora Regelui vor fi din nou conectaţi la cele mai importante evenimente în care membrii Familiei Regale au fost implicaţi în ultima săptămână, dar vor afla şi poveşti intresante despre personaje sau locuri fascinante. Ora Regelui se difuzează de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

Telespectatorii sunt invitaţi, la începutul ediţiei de sâmbătă, la lansarea cărţii Principelui Radu al României, „Regalitatea, astăzi”. Printre invitaţi s-au numărat scriitorul şi jurnalistul Radu Călin Cristea şi Sandra Gătejeanu Gheorghe, directorul de protocol al Casei Regale.

Un subiect care cu siguranţă va stârni curiozitatea privitorilor Orei Regelui este povestea construirii Palatului Telefoanelor din Bucureşti, primul zgârie-nori din Europa de Est la acea vreme.

Şi tot între poveştile frumoase spuse sâmbătă la Ora Regelui este şi cea a unui medic străin stabilit în România. Motivul mutării sale la Bucureşti a fost, înainte de toate, pasiunea sa pentru Regina Maria a României. Despre cine este vorba vom afla pe 13 iunie, la TVR 1.

Lansarea volumului „Din viaţa lui Lascăr Zamfirescu şi a familiei sale", semnat de Tudor Vişan-Miu şi Mihai Vişan-Miu, găzduită de Institutul Cultural Român, face şi ea subiectul unui reportaj în Ora Regelui din această săptămână. Şi tot atunci vom vedea imagini de la Cupa Regelui la Oină. Despre campania „Iubesc oina” ne va spune mai multe Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină, într-un interviu pentru Ora Regelui.

(w882) Cupa Regel

Cu ocazia Zilelor Şcolii Principesa Margareta din Bucureşti, Principesa Moştenitoare a participat la lecţii deschise de ştiinţe, arte şi comunicare. Cum s-au derulat acestea aflăm tot sâmbătă, la Ora Regelui.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. De asemenea, Ora Regelui este difuzată la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la ora 16.30.

***

Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

Foto: http://bucuresti.infarom.ro/; Daniel Angelescu

Redactor Adela Eftimie / Producător Lidia Voicu / Prezintă Bogdan Şerban-Iancu

Realizatori: Ruxandra Ţuchel, Camelia Csiki

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Muzica și dansul la minoritățile nationale si povești din Sulina.

Producător Nicoleta Epure

16:45 Floarea nopţii

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1