loader
Foto

Galerie foto

Poveşti din Centrul de Transplant Renal de la Cluj

în campania  O ţară mai bună , noua emisiune săptămânală de reportaj a TVR 1, prezentată de Nicolle Stănese.

 

Nicolle Stănese
O ţară mai bună

Ediția este disponibilă online pe TVR+

CampaniaViaţa pe lista de aşteptare, prima campanie a TVR 1 pe care realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu au început să o desfăşoare în prima ediţie O ţară mai bună, continuă cu cel de-al doilea episod. Profesorul doctor Mihai Lucan şi Centrul pentru Transplant Renal de la Cluj sunt puşi sub lumina reflectoarelor. Pacienţii care au beneficiat poate şi de trei transplanturi la centrul amintit, ca şi poveştile deosebite ale unor operaţii de transplant, premiere medicale, pot fi urmărite la O ţară mai bună de la TVR 1 şi tvrplus.ro.

Primul centru din România în care s-a realizat un transplant renal, cu eforturile speciale ale doctorului Mihai Lucan, este cel de la Cluj. Ceea ce atât doctorul Lucan, cât şi pacienţii acestui centru doresc să transmită telespectatorilor este că printr-un simplu gest – acela de a dona - stă în puterea oricărui om să pună capăt chinului şi suferinţei altor oameni. Sunt mii de persoane pentru care acest gest înseamnă şansa la o nouă viaţă.

Din 2 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 22.00, TVR 1 şi tvrplus.ro TVR 1 vă invită la un exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi dacă am trăi într-o ţară mai bună. Emisiunea O ţară mai bună prezintă campanii realizate de TVR pentru a vă arăta o Românie cu locuri frumoase, o ţară cu oameni generoşi şi buni, locul tău aşa cum ai vrea să fie mâine. În campaniile iniţiate de TVR vor fi implicate atât vedete TVR, cât şi personalităţi din diferite domenii, care pot reprezenta un model pentru comunităţile lor. Pentru că lucrurile se schimbă prin exemplul personal, nu prin teorie.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Despre recunoasterea meritelor artistilor romi, femei lautarese, un muzeu virtual dedicat istoriei acestei etnii si despre muzica de ascultare, la racoare : Shamanelism, un proiect inedit al Institutului Goethe.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Iulian Stoian, sef serviciu politici publice in cadrul Agentiei Nationale pentru romi. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea etniei.

Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Muzica și dansul la minoritățile nationale si povești din Sulina.

Producător Nicoleta Epure

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1