loader
Foto

Poveşti romantice şi lumi fascinante în filmele TVR 1, la final de ianuarie

Rachel McAdams, Tim Robbins, Owen Wilson, Marion Cotillard, Adrien Brody, Penélope Cruz, Alex Baldwin, Woody Allen, Roberto Benigni sunt doar câţiva actori pe care îi puteţi vedea la TVR 1 în ultima săptămână de ianuarie.

 

În serile friguroase de ianuarie, TVR 1 vine cu câteva filme calde, care să ne bucure sufletele. Astfel,

TVR 1 difuzează marţi, 29 ianuarie, de la ora 22.10, NOROCOŞII (THE LUCKY ONES – SUA 2008), cu Rachel McAdams, Tim Robbins, Michael Peña.

(w882)

(w882)

Dramă. Sergentul Fred Cheaver şi-a încheiat ultima misiune în serviciul militar şi e pregătit să se întoarcă acasă la St. Louis, la soţia şi fiul său. Pe aeroportul din New York, Fred îi cunoaşte pe mai tinerii soldaţi Colee şi T.K., şi ei reveniţi din misiuni pe front, pentru o permisie de 30 de zile. Colee vrea să ajungă la Las Vegas, la părinţii iubitului ei care a murit în misiune, iar T.K. speră să-şi rezolve problemele cu logodnica înainte să se întoarcă înapoi în Orientul Mijlociu.

(w882)

(w882)

Cum toate zborurile spre vestul Americii sunt anulate, cei trei închiriază împreună o maşină, ca să poată ajunge fiecare la destinaţia sa. Pe drum, între militarul aflat în prag de pensie şi tovarăşii săi mai tineri se creează o legătură emoţionantă, bazată pe experienţe, temeri, speranţe comune şi pe încrederea pe care au curaj să şi-o acorde unii altora.

(w882)

Miercuri, 30 ianuarie, tot de la 22.10, regizorul Woody Allen ne propune comedia MIEZUL NOPŢII LA PARIS (MIDNIGHT IN PARIS – SUA, 2011), film recompensat cu Premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu şi care a mai adunat trei nominalizări la premiile Oscar şi două nominalizări la premiile Globul de Aur.

(w882)

(w882)

Owen Wilson, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Adrien Brody sunt actorii care ne aduc pe ecran o poveste despre inspiraţie şi pasiune în Oraşul Iubirii.

(w882)

Însoţit de proaspăta lui logodnică Inez şi de părinţii acesteia, scenaristul american Gil Pender soseşte la Paris, visând la o vacanţă romantică, de neuitat, care să-l inspire pentru romanul la care lucrează. Însă planurile lui sunt zădărnicite de prezenţa enervantă a viitorilor socri şi de apariţia unui individ arogant, cu aere de intelectual, de care Inez pare în mod inexplicabil atrasă.

(w882)

(w882)

Agasat de rival şi nedumerit să constate că e posibil să fi greşit în alegerea partenerei de viaţă, Gil începe să colinde de unul singur Oraşul Iubirii. Orologiul bate miezul nopţii şi, brusc, fără explicaţii, tânărul american se trezeşte în Parisul anilor 1920, unde participă uluit la o petrecere alături de figuri celebre ale lumii artistice: Zelda şi Scott Fitzgerald, Cole Porter, Ernest Hemingway, Pablo Picasso. Secolul XXI se întoarce odată cu zorii, însă în fiecare noapte, Parisul se metamorfozează iar şi iar, purtându-l pe nostalgicul Gil printr-o lume fascinantă, populată de monştri sacri ai artelor, care – cu sau fără voia lor – îl inspiră pe tânărul scriitor în căutările sale.

(w882)

Cel de-al doilea film regizat de Woody Allen, cu Woody Allen interpret, este programat de TVR 1 joi, pe 31 ianuarie, la aceeaşi oră, 22.10. Comedia DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA (TO ROME WITH LOVE – SUA, Italia, 2012) reuneşte câţiva actori de prim rang. Penélope Cruz, Alex Baldwin, Woody Allen, Roberto Benigni interpretează personaje, unele banale, altele pitoreşti, dar care au parte de întâmplări extraordinare pe străzile Romei:

(w882)

un arhitect american de renume îşi retrăieşte tinereţea de-a lungul a câtorva zile de vacanţă; un bărbat obişnuit se trezeşte că a devenit faimos peste noapte şi că paparazzii îi supraveghează fiecare mişcare; un director de operă descoperă un mare talent în persoana unui antreprenor de pompe funebre şi decide să-i lanseze cariera; în urma unor neînţelegeri comice, doi tineri logodnici veniţi din provincie se rătăcesc unul de celălalt şi rămân separaţi o zi întreagă.

(w882)

(w882)

(w882)

Întorsăturile neaşteptate ale sorţii, la care contribuie farmecul „Cetăţii eterne", le scot în cale aventuri care vor schimba vieţile tuturor pentru totdeauna.

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Despre recunoasterea meritelor artistilor romi, femei lautarese, un muzeu virtual dedicat istoriei acestei etnii si despre muzica de ascultare, la racoare : Shamanelism, un proiect inedit al Institutului Goethe.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Iulian Stoian, sef serviciu politici publice in cadrul Agentiei Nationale pentru romi. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea etniei.

Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Muzica și dansul la minoritățile nationale si povești din Sulina.

Producător Nicoleta Epure

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1