loader
Foto

Galerie foto

Prinţul de Wales, oaspetele Familiei Regale a României

Am aflat mai multe despre vizita înaltului oaspete al Familiei Regale a României la Ora Regelui de sâmbătă, 11 iunie, ora 15.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta vizita Principelui de Wales. Aflat în prima zi a unei noi şederi în România, moştenitorul Coroanei britanice a vizitat Familia Regală Română. Înaltul oaspete a admirat colecţia de costume populare aparţinând Reginei Maria şi Reginei Elena, expusă în Galeria de Artă a Palatului Elisabeta şi a vizitat grădina palatului, pentru a revedea arţarul pe care l-a plantat în mai 2011.

(w882)

(w882)

Prinţul de Wales a vizitat Salonul Carol I şi Elisabeta, precum şi Biroul Regelui Mihai I, evocând memoria Reginei-mamă Elena, pe care principele a cunoscut-o încă din copilărie. Moştenitorul Coroanei britanice a transmis Majestăţilor Lor Regelui Mihai şi Reginei Ana cele mai calde urări de sănătate. Principele de Wales s-a întâlnit, de asemenea, cu Alteţele Lor Regale Principesa Muna al-Hussein, aflată în vizită în România, şi Principesa Maria. Cea mai nouă ediţie Ora Regelui poate fi urmărită la TVR 1 şi TVR+ sâmbătă, 11 iunie, de la ora 15.00.

(w882)

(w882)

credit foto: Daniel Angelescu, Casa Majetăţii Sale Regelui

Alte subiecte la Ora Regelui:

La împlinirea a 120 de ani de la naştere sa, Regina-mamă Elena a fost comemorată de Comunitatea Evreilor din România. În cel de-al Doilea Război Mondial, mama Regelui Mihai a salvat de la deportare mii de evrei. Regina-mamă Elena a reuşit să aducă înapoi în România din Transnistria copii şi adulţi care fuseseră deportaţi. Un reportaj pe această temă vedem la Ora Regelui din 11 iunie.

Principesa Muna a Iordaniei, mama Suveranului haşemit, Regele Abdullah II, a venit în România să viziteze câteva centre medicale din Capitală. Principesa a primit decoraţia Marea Cruce a Ordinului Coroana României.

(w882)

De 1 iunie, Porţile Palatului Regal Elisabeta s-au deschis pentru cei mici. Reşedinţa Regelui Mihai a devenit un tărâm al jocului, muzicii, dansului şi copilăriei. Imagini pline de veselie şi culoare – la Ora Regelui de sâmbătă, ora 15.00.

 

Echipa Ora Regelui:

Redactori: Bogdan Şerban-Iancu, Lorelei Mihală, Iulia Iancu

Realizator – Camelia Csiki

Producător - Lidia Voicu

 

Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 11 iunie 2016, ora 15.00 (17 iunie, ora 05.35)

la TVR HD - sâmbătă, 11 iunie 2016, ora 15.00 (13 iunie, ora 19.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 11 iunie  2016, ora 17.00

la TVR Moldova - sâmbătă, 11 iunie 2016, ora 15.00 (12 iunie, ora 1.00)

 

Din 12 martie 2016, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

 

***Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1