loader
Foto

Problemele sistemului centralizat de încălzire, dezbătute la TVR 1

Iulian Iancu, preşedinte Comisia pentru Industrii şi Servicii, Camera Deputaţilor a fost invitatul lui Sorin Burtea, miercuri, la TVR 1, de la ora 17:30, în prima ediţie a noului sezon „Interes general”.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Din anii ‘90 încoace asistăm la moartea lentă a sistemului centralizat de încălzire. Avem zeci de oraşe în care acesta a dispărut, altele în care este în insolvenţă sau în faliment, deşi specialiştii declară că nu ducem lipsă de capacitate tehnică şi oameni pregătiţi. Deciziile politice, administrative şi investiţiile întârziate ne-au adus în această situaţie.

Potrivit Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, la sfârşitul lunii august, la nivel naţional erau racordate la termoficarea centralizată peste 1,25 milioane de apartamente situate în 49 de localităţi, inclusiv Bucureşti.

Cu toate că gigacaloria o fost mereu subvenţionată, am plătit facturi din ce în ce mai mari pentru încălzire, defecţiunile ne-au făcut să îngheţăm în apartamente când temperaturile au fost scăzute, iar atunci când iarna a fost blândă, am aruncat banii pe ferestrele deschise din cauza caloriferelor mult prea fierbinţi.

Se va repeta scenariul şi în această iarnă?

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

 

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1