loader
Foto

Galerie foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul – episodul 7, la TVR 1

Vineri, 14 august, de la ora 22.00, telespectatorii TVR 1 au putut vedea episodul şapte al seriei, intitulat „Operaţiunea Citadela”.

 

În această vară, TVR 1 redifuzează Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Ilia Gootman, Igor Grigoriev şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente. Cel de-al şaptelea episod, intitulat „Operaţiunea Citadela”, a putut fi urmărit vineri seară, de la ora 22.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Producţia sovietică de război, mutată în afara ariei de atac a bombardierelor germane, creşte dramatic. Armata Roşie câştigă Bătălia de la Kursk (cea mai mare bătălie de blindate din toate timpurile) şi apoi începe procesul de respingere a armatei naziste de pe teritoriul URSS.

Războiul lui Stalin cu URSS-ul este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953.

Seria documentară Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

2:35 Sport (R)

(Reluare)

2:45 Care pe care (R)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Producător Elena Stirbescu

(Reluare)
 

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

Contractul de vânzare – cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager

Ce presupune încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager? Care sunt costurile acestui demers legal? ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei au vorbit despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

 

#tvr1