loader
Foto

Riscurile muncii în străinătate, la Interes general

Liliana Bogdan, şef serviciu Direcţia Relaţii Internaţionale, EURES şi Mediere ANOFM, Cătălina Bordianu Calangiu, avocat „Bordianu şi Asociaţii”, Mihai Şerban, psiholog Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane sunt invitaţii lui Sorin Burtea.

 

Sorin Burtea
Interes general

Prin telefon se alătură Radu Florea, director Direcţia Relaţii Consulare, Ministerul Afacerilor Externe şi Constantin Miron, ataşat pe probleme de muncă şi sociale pentru Germania şi Austria. Joi, la TVR 1, de la ora 17:00!

Un loc de muncă în străinătate aduce satisfacţie dacă aveţi parte de un contract ferm în condiţii legale sau nenumărate necazuri dacă nu vă informaţi suficient de bine când semnaţi actele. Există oameni care au crezut în vorbe goale, iar pe meleaguri străine au devenit victime ale traficului de persoane, au rămas fără acte şi bani şi cu greu au scapat din mâinile interlopilor.

Pe piaţa muncii din România sunt companii de plasare care cer bani pentru intermediere, nu emit chitanţe, facturi, contractele nu sunt în limba română şi nu răspund de siguranţa solicitanţilor. Abuzurile speculează vulnerabilitatea celor neinformaţi.

De cealaltă parte găsim firmele serioase, acreditate de Ministerul Muncii. Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt publicate ofertele angajatorilor din Uniunea Europeană. Cele mai multe anunţuri sunt pentru lucrători în agricultură, construcţii, turism, dar şi pentru medici şi farmacişti. Pentru cei care caută un contract pe piaţa unică sau în Spaţiul Economic European este mai simplu pentru că există reţeaua de joburi online EURES.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere în direct, de 4 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1