loader
Foto

Scenă pentru scandaluri, mai puţin pentru spectacole

Actorii Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov au suspendat spectacolele, în semn de protest pentru alegerea noului director al instituţiei. „Violenţa în trafic” şi „O faţă râde, una plânge” - două noi reportaje-anchetă, pe 27 noiembrie, la „Ochiul magic”. De la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ochiul magic

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Violenţa din trafic a devenit o problemă la ordinea zilei în Bucureşti. Cazuri incredibile - în care, la furie, unii nu reuşesc să se stăpânească - se sfârşesc uneori cu moartea altora dintre „actorii” implicaţi. Reporterul Melania Trifu şi specialistul Dan Antonescu ne spun o astfel de poveste la Ochiul Magic de duminică, 27 noiembrie. Emisiunea Ochiul magic se difuzează la TVR 1, de la ora 19.00.

(w882)

(w882)

(w882)

 

„O faţă râde, una plânge”

(w882)


Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov este în ultima vreme scena unor scandaluri care parcă nu au sfârşit. Conform unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov la sfârşitul lunii septembrie, actorii teatrului au suspendat toate spectacolele, în semn de protest pentru alegerea noului director al instituţiei.

(w882)

(w882)

Din acelaşi comunicatul mai aflăm: „în urma probei de interviu, din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Teatrului Sică Alexandrescu, desfăşurat astăzi 29.09.2016, la care personalul artistic al teatrului a asistat, 13 artişti dintre aceştia, de la decana de vârstă, actriţa multipremiată la Gala UNITER, Virginia Itta Marcu, la cel mai tânăr membru al trupei, actriţa Ada Galeş, cea care a obţinut anul acesta Premiul UNITER pentru debut, au decis să nu mai urce pe scenă în semn de protest”.

(w882)

(w882)

Astfel, mare parte dintre actori au intrat în conflict cu actuala conducere a instituţiei şi refuză să joace în piese. De suferit au spectatorii care vin uneori de la mulţi kilometri distanţă doar pentru o reprezentaţie. Reporterul Daniel Georgescu ne prezintă în detaliu situaţia unei instituţii de cultură care ar trebui să bucure publicul, dar care mai mult îl întristează. Duminică, de la 19.00, nu rataţi reportajul „O faţă râde, una plânge”, în emisiunea Ochiul magic de la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

***

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. În fiecare duminică, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje–anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Investigaţiile au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni. Colaboratorul permanent al programului este col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile sale au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

 

O emisiune de Dana şi Tiberiu Ştefănescu

Jurnalişti: Tiberiu Ştefănescu, Denisa Anghel, Cătălin Apostol, Ileana Gaiţă, Daniel Georgescu

Producător:  Dana Ştefănescu

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1