loader
Foto

Secretele de război continuă la TVR 1

Cunoscutul actor american Charlton Heston a discutat cu spioni de top din cele mai importante servicii secrete mondiale pentru realizarea  seriei "Secrete de război". De luni până miercuri, de la ora 17.30, la TVR 1.

 

Bazată pe informaţii din documente şi mesaje declasificate, cuplate cu interviuri cu participanţi-cheie la cele mai importante conflicte din secolul al XX-lea, experţi (istorici şi politicieni), scriitori şi martori din toată lumea, precum şi cu filmări declasificate, Secrete de război (Secrets of War, SUA, 1999 – 2002) este cea mai cuprinzătoare serie documentară produsă vreodată despre spionaj, contraspionaj şi operaţiuni clandestine.

(w882) Secrete de

Realizatorii au lucrat, pentru realizarea seriei Secrete de război, cu spioni de vârf: foşti directori ai CIA - James Woolsey, Richard Helms şi Dr. James Schlesinger -, foşti şefi ai KGB - generalii Vladimir Semiceastnii şi Alexandr Şelepin –, ca şi foşti directori ai Mossad - Meir Amit şi Isser Harel.

(w882) Secrets of

25 septembrie: Episodul 26: Submarine secrete din cel de-al doilea război mondial

Producător: Tim Evans

De la submarinele liliputane, cu un singur om la bord şi până la U-boat-urile germane în misiuni secrete, ambele tabere au folosit submersibile de toate dimensiunile pentru misiuni clandestine în cel de-Al Doilea Război Mondial.

26 septembrie: Episodul 27: Războiul Împăratului Hirohito

Scenariul şi producţia: William F. Northrop

Conform tradiţiei japoneze, era zeu, dar conform legii, era comandantul-şef al Forţelor Armate Japoneze. Niciodată judecat pentru crime de război sau măcar interogat, Hirohito a rămas o figură enigmatică începând cu atacul de la Pearl Harbor şi până la rolul său secret în capitularea Japoniei.

(w882) Secrets of

27 septembrie: Episodul 28: Vietnam : Câmpul de bătălie al preşedintelui Johnson

Scenariul şi producţia: Chris Mortensen

Războiul din spatele Războiului din Vietnam – bătălia critică pentru opinia publică. Strategiile secrete vietnameze erau destinate să saboteze moralul americanilor, în timp ce Casa Albă – condusă de Lyndon Johnson – încerca să păstreze susţinerea cetăţenilor americani pentru război.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1