loader
Foto

Galerie foto

Teatru TV, de sărbători la TVR 1

TVR 1 ne răsfaţă în zilele dintre Crăciun şi Anul Nou cu două spectacole de teatru din Arhiva de aur a Televiziunii Române: "Când vine barza" şi "Sfântul Mitică Blajinul".

 

Astfel, la TVR 1 vom putea vedea în 27 decembrie, de la ora 17.00, piesa Când vine barza, de Andre Roussin. O elegantă versiune românească, semnată de Andrei Bantaş, stă la baza spectacolului de televiziune creat de regizorul Constantin Dicu.

Autor dramatic, actor şi regizor francez, născut la Marsilia în anul 1911, Andre Roussin, se impune încă din deceniul al cincilea, ca o figură de prim plan a teatrului francez uşor.

(w882) Cand vine

Scrisă în anul 1951, piesa Când vine barza înlănţuie o suită de situaţii pline de haz, în care qui-pro-quo-urile se succed rapid, personajele dând replica scânteietoare şi prilejuind interpreţilor creaţii de bună calitate.

În distribuţie: Ileana Stana Ionescu, Cornel Vulpe, Manuela Ciucur-Spiridon, George Mihaită, Leni Pintea Homeag, Ligia Gaman, Violeta Berbiuc, Valeriu Arnăutu.

Asistenţa tehnică: Petre Paşca
Asistent regie: Mihnea Dăneţ
Operator şef: Bogdan Cojar
Regia de montaj: Emilia Andreescu
Redactor: Ioana Prodan
Adaptarea şi regia artistică: Constantin Dicu

Iar pe 28 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 1 vedem piesa Sfântul Mitică Blajinu, de Aurel Baranga, preluare din 1981, care se bucură, de asemenea, de o distribuţie impresionantă: Petre Gheorghiu, Stela Popescu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dan Damian, Dumitru Chesa, Hamdi Cerchez, Sorin Medeleni, Sorin Gheorgiu, Rodica Negrea, Gabriela Popescu, Constanţa Gheorghe. Piesa este o farsă satirică, ce vizează carierismul, lichelismul şi impostura unori oameni cu „funcţii de răspundere” , care fac din pozitia lor un mijloc de parvenire.

Adaptarea şi regia artistică - Nae Cosmescu

(w882) Sfantul Mi

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)

19:30 Fata cu cartea

* Prezintă Nadine Vlădescu

Realizator Nadine Vlădescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1