loader
Foto

"Un Rio formidabil": Costică Ştefănescu, fundaş central în Echipa de Vis a României

Unul dintre cei mai buni fundaşi centrali ai Naţionalei ultimilor 20 de ani și-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespecatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat vineri, 23 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Costică Ştefănescu a impresionat prin personalitatea sa puternică şi prin faptul că ştia să ţină în spate o echipă cu multe valori. El este cel de-al cincilea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Helmuth Duckadam, Silviu Lung, Dan Petrescu și Cosmin Contra.

A avut o carieră de poveste. A strâns 490 de meciuri în prima ligă și a evoluat de 66 de ori pentru prima reprezentativă a României. 24 de ani a deţinut Costică Ştefănescu recordul de partide în Liga I.

Sunt câteva dintre reperele unei cariere de excepţie, cu vârfuri la Craiova Maxima şi Naţională. A fost căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984.

Deşi bucureştean get-beget, oltenii l-au adoptat repede şi l-au socotit unul de-al lor. Devenise atât de îndrăgit, că fanii Universităţii Craiova se strângeau în faţa blocului său şi îi scandau numele până târziu în noapte.

La Craiova, Ştefănescu a cunoscut cele mai mari performanţe. Pentru gruparea olteană a jucat 13 sezoane. Ca antrenor, a câştigat Cupa Siriei şi Cupa Asiei în `94, cu echipe din Orientul Apropiat.

Încă din tinereţe şi-a dovedit spritul de afacerist. Îşi cumpărase o turmă de oi şi vindea cunoscuţilor miei, brânză şi lapte. În ultimii 10 ani cumpărase la Eforie Nord mai multe hoteluri.

În 2013, marele fotbalist a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Costică Ştefănescu a rămas în inima microbiştilor.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania „Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1