loader
Foto

Un Rio formidabil: Dudu Georgescu, atacant central în Naţionala de Vis a României

Echipa compusă în campania "Un Rio formidabil!" se apropie încet de final. Mai sunt 3 jucători şi vom afla cine antrenează Echipa de Vis.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat sâmbătă, 7 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Dudu Georgescu este cel de-al douăzecilea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Florin Răducioiu, Adrian Mutu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Dudu Georgescu a rămas, pentru microbişti, drept omul cu ghete de aur. Şi nu este o metaforă, ci este pură realitate. Este singurul jucător român care a câştigat de două ori trofeul "Gheata de aur".

În 1973, minutul 81, Dudu Georgescu înscria cel de-al 9 lea gol din cea mai categorică victorie a echipei naţionale într-un meci oficial. 9-0, un scor care a rămas în istorie.

Dudu Georgescu: "În 73 a fost anul în care am venit la Dinamo şi am debutat la echipa naţionala. Ultimul gol pe care l-am dat a fost primul pentru mine şi ultimul pe care l-am dat în victoria cu Finlanda".

Din acel moment, drumul lui a fost sub zodia golului.

Cele 252 marcate în campionatul intern îl fac cel mai bun marcator din istoria primei divizii româneşti.

Dudu Georgescu: "Dacă în ziua de azi întrebi un jucător - câte goluri ai dat? El spune două. Dar când veneau echipele pe acest stadion arhiplin, dacă scăpau cu 2-0, 3-0, se mulţumeau că nu au luat mai multe!".

A câştigat de două ori trofeul "Gheata de aur". De altfel, în istoria trofeului, un singur jucător a reuşit să depăşească numãrul de goluri înscrise de Dudu Georgescu într-un singur campionat. Celebrul Messi a înscris 50 de goluri pentru Barcelona în 2011. Înseamnă că românul a fost, cu cele 47 de goluri, cel mai bun marcator al Europei timp de mai bine de 35 de ani.

Dudu Georgescu: "Am citit în presă că unii jucători spun că mai bine merg în concediu, decât la echipa naţională, e inadmisibil aşa ceva".

Amintirea spectacolului pe care îl făcea pentru public v-au făcut să îl alegeţi atacant central în echipa naţională de vis.

Mâine vă spunem cine a câştigat postul de atacant dreapta.

Campania noastră se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte să înceapă Campionatul Mondial din Brazilia, pe care îl puteţi vedea integral la TVR.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

20:00 Telejurnal (R)

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

(Reluare)

20:55 Meteo

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1