loader
Foto

Duminica Ortodoxiei la „Universul Credinţei”

Duminică, 08 martie 2020, ați urmărit o nouă edi ț ie a emisiunii „Universul Credin ț ei” pe TVR1, TVR Moldova, TVR Interna ț ional ș i online pe TVR+.

 

Prima parte a emisiunii a început la ora 7:00, iar cea de-a doua parte de la 8:00.

Ediţia din această duminică a emisiunii, prezentată de Andrei Victor Dochia, a început cu "Jurnalul Universul Credinţei":

Mărțișorul, cel mai iubit simbol care vestește venirea primăverii, este celebrat la Muzeu Național al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală printr-un Târg al Mărţişorului. Desfăşurat în perioada 24 februarie - 8 martie, evenimentul reuneşte meşteri populari din toate zonele ţării, care aduc în faţa vizitatorilor mărţişoare confecţionate manual.

(w882) martisor


Canonul Sfântului Andrei Criteanul, citit în primele patru zile din cea dintâi săptămână a Postului Mare şi în joia săptămânii a cincea din Post, este un imn liturgic, o meditaţie şi o rugăciune formulată într-o expresie poetică emoţionantă. Şi la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi au răsunat imnele Sfântului Andrei Criteanul.

(w882) canonul ce

 

Zilele trecute a avut loc la Viena Simpozionul Media găzduit de ADF Internaţional. Simpozonul Media este un eveniment de anvergură, care are loc annual şi la care sunt invitati experţi şi ziarişti din întreaga lume. Colegul nostru Rafael Udriste a fost acolo şi ne aduce informatii de ultimă oră.

(w882) adf


În direct, prin Skype, de la Gherla, cu Părintele Grigorie Benea despre evenimentele care au loc în această perioadă la Memorialul Gherla.

Prima Duminică din Postul Mare este închinată Dreptei Credințe sau Ortodoxiei. Sărbătoarea a fost proclamată în anul 843 de Sinodul de la Constantinopol care a hotărât restabilirea cultului icoanelor şi biruința ortodoxiei asupra tuturor ereziilor.

“Editorialul săptămânii” - jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne-a prezentat un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieţii duhovniceşti, dar şi ale realităţii ecleziale ale momentului.

(w882) editorial

 

“Presarea presei” - Părintele Eugen Tănăsescu a făcut şi în această ediţie, în direct, prin Skype, o revistă a presei.

(w882) presarea p

 

"Istorii uitate"- Episodul 1: Mănăstirea Sfântul Sava. De multe ori, în graba cotidiană trecem pe lângă locuri care ascund poveşti spectaculoase. A venit acum momentul întâlnirii cu jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu care a pornit prin Bucureşti în căutarea unor istorii uitate.

 

(w882)


"Dialogurile dimineţii"
, rubrică realizată de colegul nostru Răzvan Bucuroiu. Invitatul lui special şi permanent pe toată durata grilei de primavară este episcopul Ignatie al Huşilor.

(w882) dialoguril

 

În partea a II-a a emisiunii Universul Credinţei, începând cu ora 8, ați putut urmări:


La rubrica “Eu şi Dumnezeu” ați putut urmări partea a doua a dialogului emoţionant pe care Cristina Andrei l-a avut cu poeta Clara Mărgineanu.

(w882) clara marg

 

“Reportaj”Misionari români în Chile - La începutul anului colegul nostru Ciprian Dumea se afla în Chile unde se găsesc trei preoţi catolici franciscani români. De acolo ne relata primele impresii ale călătoriei sale misionare şi ne promitea mai multe detalii din această frumoasă experienţă şi din întâlnirea sa cu românii din Chile la întoarcerea în țară. A venit momentul primului reportaj.

(w882) reportaj c

 

În Duminica Ortodoxiei, la rubrica “Bucuria credinţei”, Părintele Constantin Necula şi Andrei Victor Dochia au ales locuri speciale: Biserica Sfinţii Împărați Constantin şi Elena şi Casa Oteteleşanu din Măgurele.

(w882) bucuria cr

 

Coordonatori: Estela Dincă şi Paula Tăbîrcă

Producător: Andrei Victor Dochia

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1