loader
Foto

Galerie foto

De la Mercedes la Maybach, Giurgea şi Bratu vă prezintă limuzinele de top

Ediţia de miercuri, 20 ianuarie, a emisiunii „Maşini, teste şi verdicte”  a fost dedicată limuzinelor. Cum e ultimul model lansat de Mercedes-Benz şi care-i puterea Jaguarului XE, am aflat miercuri seara, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Maşini, teste şi verdicte

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru săptămâna aceasta am pregătit un episod în care am testat doar limuzine. Și prezentarea din acest episod face referire la o limuzină, mai precis noua Clasa E de la Mercedes-Benz, lansată în premieră mondială acum câteva zile la Detroit.

Revenind la materialele produse de noi cu mașini proaspăt lansate la finele anului trecut și conduse, avem teste cu limuzinele de clasă medie Audi și Jaguar. Mai precis, am fost în Italia pentru a conduce noua generație a limuzinei medii A4, acum construită pe o platformă complet nouă. Am testat versiunea de top echipată cu un diesel senzațional, V6, cu 272 CP. Cu tracțiune integrală quattro și cutie automată în opt rapoarte, mașina asta are performanțe pe care acum câțiva ani le atingeai doar cu o mașină sport în adevăratul sens al cuvântului.

Pentru testul cu Jaguar am condus practic concurentul noului A4 – noua limuzină medie a britanicilor patronați de indienii de la Tata: XE. Construit și el pe o platformă complet nouă, cu un motor diesel de doi litri și 180 CP, tracțiune spate și cutie automată cu opt trepte, acest Jaguar desenat agresiv atacă direct cele mai dinamice modele concurente: Seria 3 dar și noul A4 pe care l-am testat în premieră în Italia.

„Nu în ultimul rând, pentru acest episod am realizat și un material special despre Maybach - vă prezentăm o scurtă istorie a renașterii acestei mărci dar și impresiile noastre după contactul cu noul model, de acum numit Mercedes-Maybach Clasa S. Vă arătăm tot ce are el special și vă spunem cât de diferit (sau nu) este față de un Clasa S normal”, anunţă Tudor Bratu.


Mașini, Teste și Verdicte este difuzată pe TVR 1 miercuri, la ora 23.45 şi sâmbătă, la ora 10:30 (reluare); pe TVR HD, miercuri, la ora 23:45, şi duminică, la ora 14:30 (reluare).

***

Emisiunea nu este despre inginerie și date tehnice. În schimb, vorbește cu pasiune despre mașini extraordinare și cu opinii credibile despre mașini normale, alege cu capul limpede între mașini bune și mașini proaste și, cel mai important, crează povești memorabile. Costin Giurgea și Tudor Bratu, testează de 10 ani cele mai noi mașini.

Pe scurt, echipa emisiunii Mașini, teste și verdicte a plecat de la ideea că mașinile sunt fiarele care ne aduc bucurie sau libertate, dar nu va uita niciodată că „cea mai bună mașină” e, de fapt, un concept relativ la nevoile fiecărui cumpărător.

 

9:45 Teleshopping

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1