loader
Foto

Ne vedem la TVR cu cea mai bună spadasină din lume

Campioana mondială şi europeană Ana Maria Brânză a venit la întâlnirea cu Marina Almăşan şi telespectatorii TVR 1 şi TVR HD, pe 3 iunie, de la ora 17.00.

 

Marina Almăşan
Ne vedem la TVR

Ediţia este disponibilă  online pe TVR+.

S-a născut în cartierul bucureştean Rahova. Fiind o fetiţă băieţoasă, părinţii ei s-au gândit să-i canalizeze energia în sport. La 10 ani încerca tenis de câmp, dar nu-i a plăcut. Apoi, fratele său mai mare a dus-o în sala de scrimă din Ghencea. S-a îndrăgostit de acest sport imediat şi, după doar şapte luni de antrenamente, devenea campioană a României. Din 2007, a fost declarată, în trei sezoane, cea mai bună spadasină din lume. Vineri după-amiază, Ana Maria Brânză vine la întâlnirea cu Marina Almăşan şi invitaţii ei la Ne vedem la TVR, emisiune difuzată în direct, de la 17.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Arma tradiţională de învăţare la scrimă este floreta, dar Ana Maria a fost nevoită să aleagă spada, aceasta fiind singura armă cu mâner pentru stângaci în toată sala... La 13 ani, sportiva pleca din casa părinească, pentru a se antrena la Centrul Olimpic de spadă din Craiova. După Bacalaureat i-a fost oferită o bursă de către o universitate din America, dar a ales să rămână în România.
A fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, de două ori campioană mondială pe echipe şi de şapte ori campioană europeană. A câştigat, de-a lungul carierei, 14 turnee de Cupa Mondială şi a fost declarată cea mai bună spadasină din lume în sezoanele 2007–2008, 2008–2009 şi 2012–2013, egalând recordul deţinut de franțuzoaica Laura Flessel-Colovic. Mai multe despre Ana Maria Brânză aflăm vineri, când oameni dragi ai campioanei se vor afla în platoul emisiunii Ne vedem la TVR. Pe lângă invitaţii surpriză, ne vom bucura să ascultăm trupa Bere Gratis, dar şi pe interpreta Maria Nagy.
Vom descoperi, cu acest prilej, secrete din viaţa sportivei, vom afla care sunt pasiunile şi preocupările sale în afara sălii de scrimă. Nu vor lipsi imaginile de arhivă, poze din copilăria sa şi mărturii emoţionante de la cei care i-au ghidat primii paşi în viaţă.
(w882) Marina Alm
Timp de două ore, săptămânal, Marina Almăşan invită în studioul Ne vedem la TVR oameni de succes ai ţării - profesori, actori, medici, sportivi etc., într-o emisiune relaxantă, amuzantă şi, pe alocuri, emoţionantă. Ne vedem la TVR poate fi urmărită vineri, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil.

 

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:05 Meteo (R)

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1