loader
Foto

O dată-n viaţă, 5 decembrie. Cazurile sociale care pot fi susţinute din donaţii

Vedeţi mai jos poveştile persoanelor care au nevoie de ajutorul vostru, prezentate de Iuliana Tudor în ediţia de joi, 5 decembrie, a emisiunii.

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă
Oana Cojocaru

Oana este din Suceava şi are acum 16 ani. La 4 luni fata a răcit, iar părinţii au dus-o la medic. În urma unui tratament făcut greşit (o injecție) copilul a intrat în comă. S-a trezit după 3 zile dar era paralizată pe partea stângă şi avea probleme neurologice. De atunci, Oana a ramas imobilizată într-un cărucior cu rotile. A făcut şcoala acasă pentru că familia ei nu are maşină, iar în zilele când plouă sau când e zăpadă nu au cum să o ducă la şcoală. Profesorii vin o dată pe săptămână și verifică dacă şi-a făcut lecțiile. Scrie foarte greu şi doar ajutată de mama sa. Este foarte credincioasă şi îi place să citească povestiri religioase.

Oana are nevoie de foarte multă recuperare dar pentru asta are nevoie de bani. Din păcate, părinții ei au salarii foarte mici: mama are salariul de însoţitor ( 650 de roni) iar tatăl lucrează la un depozit de sucuri şi câştigă 700 de roni.

Mama Oanei spune că, anul acesta, Moş Niculae s-ar putea să nu ajungă la fata ei.

Cont în Lei: RO72 INGB 0000 9999 0234 5948 deschis la ING Suceava pe numele Nicoleta Cojocari

Telefon: 0740.424.580  (Nicoleta Cojocari – mama Oanei)

Adresă: Sat SF.ILIE,  str. DEALUL VECHI, Comuna Scheia, Judeţul Suceava

(link Utube)

Familia cu cinci copii din Bucureşti

Crina şi Cristian s-au cunoscut în urmă cu 11 ani. Au acum 5 copii: doi băieţi în clasa a 2-a, o feţiţă cu handicap grav de 8 ani, Maria care are 5 ani şi un bebeluş de numai 2 săptămâni. La ultimul copil mama a fost în pericol să-şi piardă vederea dar a fost prea târziu ca să mai poată face un avort. Copiii sunt extrem de cuminţi şi bine îngrijiţi iar cei care merg la şcoală învaţă foarte bine.

Cei 7 locuiesc cu chirie în Bucureşti în sectorul 3 într-o singură cameră. Plătesc 250 de euro pe lună şi sunt într-o situaţie disperată. Deşi bărbatul munceşte de dimineaţa până seara nu câştigă decât 700 de lei pe lună. Soţia sa are salariul de însoţitor al fetiţei cu handicap - 600 de lei. Aceşti bani abia le ajung să trăiască de pe o zi pe alta. Au restanţe 4 luni la chirie şi datorii la  magazin pentru ca au fost nevoiţi să ia alimente pentru copii.

Cristian şi Crina sunt pur şi simplu disperaţi pentru că nu văd nicio ieşire din această situaţie. Cea mai mare temere a lor este că nu vor avea cum să platească cei 1000 de euro restanţi la chirie şi ca vor ajunge în stradă. Nici nu îndrăznesc să viseze că vor avea vreodată o casă doar a lor.

Părinţii speră într-o minune şi se gândesc unde ar putea să se mai împrumute pentru ca şi la copiii lor să ajungă Moşul în acest an.

Cont în Lei: RO 22 RZBR 0000 0600 1631 7725 deschis la Reiffeisen Bank pe numele Cristian Costache

Telefon: 0785.056.240  ( Cristian Costache – tatăl copiilor)

Adresă : Strada Ilioara nr.3 , sector 3, Bucureşti

(Link)

Ştefania Dumitraşcu

Ştefi are 4 ani şi este din comuna Copăceni, judeţul Ilfov. Fetiţa s-a născut cu 3 cm lipsă din esofag şi a fost operată de câteva ori în România fără succes.  

Singura soluţie pentru ca fetiţa să poată supravieţui era o operaţie în Germania. Pentru că nu avea banii necesari, familia a declanşat o adevărată campanie în presă. Au reuşit să strângă suma necesară şi intervenţia chirurgicală a fost făcută cu succes în Germania. Din păcate la întoarcerea în ţară medicul român care a supravegheat-o nu a fost foarte atent şi fetiţa a începit să aibă din nou probleme. Esofagul ei s-a strâns foarte mult şi a ajuns acum la doar 1 milimetru grosime. Copilul de 4 ani poate mânca doar lapte praf şi supe pasate iar masa este un adevărat chin pentru părinţi. Are nevoie urgentă de încă o operaţie în Germania dar costul acesteia este de 22.000 de euro. În România nu există aparatura necesară pentru a fi efectuată intervenţia chirurgicală fără un risc foarte mare. Şansele pe care i le dau medicii aici sunt doar 50% de reuşită pe când afară sunt de 100%.

Problema este că esofagul Ştefaniei se poate închide oricând şi atunci fetiţa nu ar mai putea putea mânca practic deloc. Părinţii au strâns numai jumătate din suma necesară. Mai au nevoie de 10.000 de euro iar de aceşti bani depinde practic viaţa copilului.

RON:   RO 12 INGB 0000 9999 0160 0322
EURO: RO 54 INGB 0000 9999 0163 2255
deschis la ING BANK, SUCURSALA GIURGIULUI pe numele Niculina Dumitraşcu

Telefon: 0763.998.823  (Niculina Dumitraşcu – bunica Ştefaniei)

Adresa: Comuna Copaceni, strada Principală nr. 963, Jud Ilfov.

 

0:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:00 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1