loader
Foto

O dată-n viaţă. Cazurile sociale pe care le puteţi susţine prin donaţii

În ediţia de joi, 7 noiembrie, a emisiunii "O dată-n viaţă", Iuliana Tudor v-a prezentat cazurile sociale pe care le puteţi ajuta prin donaţii la conturile bancare de mai jos.

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

4 surori orfane

Elena, Andreea, Georgiana şi Alina au rǎmas de mici orfane de tatǎ, iar în vara acestui an le-a murit şi mama. Nu mai aveau pe nimeni pe lume şi exista riscul ca ele sǎ fie separate de cǎtre cei de la Asistenţǎ Sociala deoarece era foarte greu sǎ gǎseşti pe cineva care sǎ doreasca sǎ le ţinǎ pe toate 4. Din fericire pentru aceste fetiţe orfane, s-a gǎsit cineva care sǎ le adopte şi sǎ aibǎ grijǎ de ele. Acesta este Valentin Horga din comuna Sepreuş, jud. Arad. Împreunǎ cu mama sa, bǎrbatul a facut toate demersurile legale ca cele 4 surori sa rǎmânǎ in grija lui pentru a le creşte. Valentin ştia cǎ nu va fi uşor, având în vedere ca şi situaţia lui financiarǎ este foarte dificilǎ, dar bǎrbatul a rǎmas de mic orfan de tatǎ şi ştie cât de greu este sǎ te descurci fǎrǎ sprijinul unuia dintre pǎrinţi.

Valentin le-a oferit celor 4 fetiţe casa bunicilor dar, din pǎcate, aici nu a mai locuit nimeni de foarte multa vreme. Locuinţa are nevoie de  amenajǎri, dar bǎrbatul care nu are un loc de muncǎ, nu a putut face mai mult decât sǎ o zugrǎveascǎ. Oamenii din sat le-au adus nişte şifoniere şi paturi, le-au construit 2 sobe, dar mai sunt multe de fǎcut. Mai au de betonat o camerǎ, de cumpǎrat un boiler, o cadǎ, o chiuvetǎ, gresie şi faianţǎ. De asemenea, mai au nevoie şi de lemne de foc pentru cǎ se apropie iarna. Pentru efectuarea lucrǎrilor s-au oferit voluntar mai mulţi meşteri din zonǎ dar tot ar mai fi nevoie de aproximativ 5000 de lei pentru cumpǎrarea celor necesare amenajǎrii.

CONTURI  Asociatia umanitare Misiunea Speranta pentru Romania, deschise la Raiffeisen Bank:

-IN LEI: RO 39 RZBR 000 006 001 204 2338

-IN EURO: RO 24 RZBR 000 006 001 218 9757

CODE SWIFT: RZBRROBU

Telefonul redacţiei 021.305.88.75

CONSTANTIN MARIN

Marin Constantin este din Videle. Are 28 de ani şi în urmǎ cu 5 ani a suferit un accident tragic în urma caruia a rǎmas paralizat total. S-a zbǎtut multǎ vreme sǎ supravieţuiascǎ traumei fizice, iar şocurile au continuat pentru tânǎr. La scurt timp dupǎ accident, amândoi pǎrinţii sǎi au decedat, iar soţia a plecat luând cu ea şi copilul de numai 3 ani. Costi trǎieşte de atunci prin spitale deoarece depinde în totalitate de asistenţa medicalǎ.  El este convins cǎ numai Dumnezeu şi mila oamenilor l-au ajutat sǎ supravieţuiascǎ pânǎ acum.

Când a fost transferat la Spitalul din Videle, medicii îi dǎdeau şanse minime de supravieţuire, dar el s-a ambiţionat sǎ demonstreze tuturor cǎ mai are multe de fǎcut aici pe pǎmânt. Un preot din Videle a fost cel care i-a stat alǎturi în aceşti ani şi a fǎcut apel la bunǎvoinţa primarului şi a directorului spitalului pentru a-l ajuta pe tânǎr. Bǎiatul sperǎ sǎ se recupereze mǎcar parţial, dar pentru asta are nevoie de bani. Preotul dar şi prietenii sǎi încearcǎ acum sǎ strângǎ bani pentru tratamentul lui Costi.

CONT IN LEI: RO67 RZBR 000 006 001 376 2614 - deschis la Reiffeisen Bank, agenţia Videle pe numele Marin Constantin

COD SWIFT: RZBRROBU (pentru transfer bancar on line)

Telefonul redacţiei 021.305.88.75

ANDREEA ION

Andreea Ion este din Ploieşti. Are 2 ani şi jumǎtate şi a fost  diagnosticatǎ cu chist de coledoc. A fost operatǎ de urgenţǎ, iar medicii  i-au spus cǎ din pǎcate şi ficatul este foarte afectat. Singura şansǎ a fetiţei este tratamentul în strǎinǎtate, într-o clinicǎ din Germania.

Tatǎl Andreei are 42 de ani şi are şi el mari probleme de sǎnǎtate: are cancer şi se aflǎ sub tratament pentru metastaze la plǎmâni. Singura lui dorinţǎ este sǎ-şi salveze fetiţa. A reuşit sǎ strângǎ 13.000 de euro din cei 27.000 de euro necesari.

CONT IN LEI: RO46 PIRB 3100 4457 9100 1000 deschis la Piraeus Bank pe numele Gheorghe Ion – tatăl fetiţei

Telefonul redacţiei 021.305.88.75

 

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1