loader
Foto

Povestea DEX-online în noua ediţie De la A la infinit, la TVR 1 şi TVR HD

Terapie muzicală cu Electric Fence , Campionat Mondial de Sport Electronic, dar şi interviu cu Bjon Borg şi soţia lui româncă - sâmbătă, 26 octombrie, ora 15.00. Tema ediţiei: românii şi tehnologia  

 

Smaranda Vornicu-Shalit
De la A la... infinit

UPDATE: Emisiunea este disponibilă pe TVR+

Partea I
Partea a II-a
Partea a III-a

Cătălin Frâncu este cel care a creat şi dezvoltat dexonline.ro. Despre întoarcerea lui Cătălin din SUA pentru a face acest site şi despre motivaţia oamenilor de a munci fără a primi bani, aflaţi în reportajul Irinei Luca din cea de-a treia ediţie De la A la infinit de sâmbătă. Un interviu al lui Tudor Vornicu din arhiva TVR cu legenda tenisului Bjorn Borg şi Mariana Simionescu, realizat chiar la nunta acestora, poate fi urmărit de asemenea în emisiunea prezentată de Smaranda Vornicu la TVR 1 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Românii şi tehnogia este tema noii ediţii De la A la infinit, în care echipa coordonată de Smaranda Vornicu promite trei ore de divertisment, de timp liber petrecut înţelept în faţa micului ecran. Actorul Marius Bodochi şi jurnalistul Alexandru Brăduţ Ulmanu sunt invitaţii Smarandei Vornicu pentru a vorbi despre români şi tehnologie. Printre altele, şi despre cum au schimbat facebook, twitter modul în care comunicăm – tema, de altfel, a cărţii semnate de Alexandru Brăduţ Ulmanu, Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiul social. Trupa Electric Fence face terapie de toamnă cu muzică bună interpretând Emilia şi Sun-ta.

Campionatul Mondial de Sport Electronic (jocuri pe calculator) are loc pentru prima dată la Bucureşti în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie. Până acum a avut loc doar în Coreea de Sud, unde jocurile pe calculator sunt considerate sport naţional. Federaţia Internaţională a Jocurilor Electronice a ales să se întâmple această ediţie în România, pentru că românii sunt jucători foarte buni, ţara noastră clasându-se în primele 3 locuri în concursurile internaţionale la jocuri pe calculator. Despre acest subiect, în rubrica Energii, semnată de Aura Dobre.

Despre cum se pune lumina într-o casă, cât de importantă este lumina naturală pentru un cămin şi despre cât de bune şi eficiente sunt becurile ecologice pentru iluminarea unui cămin aflaţi sâmbătă de la architecta Raluca Buzdugan, specializată în iluminat interior şi exterior.

Tot noua tehnologie este şi subiectul rubricii EconOM, realizată de Anca Sârbu. Ea va împărtăşi noile tehnologii în materie de electronice şi electrocasnice şi cum ne putem folosi de ele pentru a economisi timp, bani şi energie. Şi tot pentru a economisi timp, vă arată cum se plătesc facturile prin online banking. Iar ce legatură există între frumuseţe şi tehnologie va dezvălui Eda Marcus, în rubrica Tendinţe, tot sâmbătă, de la ora 15.00, la De la A la infinit.

Horia Moculescu, Eugen Dumitru şi Sergiu Ionescu deapănă amintiri din vremea lui Tudor Vornicu şi vorbesc cu nostalgie despre cum se lucra în acea perioadă. Discuţia va fi presărată cu fragmente de arhivă din emisiunile despre care vorbesc.

Desene animate, alte imagini savuroase din arhiva TVR, reportaje despre sporturi populare în rândul tinerilor, rubrici de modă şi frumuseţe, muzică românească, arhitectură, agenda culturală, tradiţii româneşti de sezon, invitaţi îndrăgiţi de public se regăsesc în fiecare sâmbătă în emisiunea de la TVR 1 a Smarandei Vornicu. Fiica îndrăgitului realizator de televiziune al TVR reia, după mai bine de 30 de ani, show-ul de divertisment De la A la infinit, realizat de Tudor Vornicu la TVR. Din 12 octombrie, sâmbăta, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 3

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1