loader
Foto

Un Rio formidabil: Anghel Iordănescu, antrenor secund în Echipa de Vis

Unul din cei mari antrenori din istoria fotbalului românesc a fost votat pe Stiriletvr.ro să conduca Echipa de Vis a României la Mondialul din Brazilia.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat marţi, 10 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Anghel Iordănescu este cel de-al XXIII-lea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Mircea Lucescu, Marius LăcătuşDudu Georgescu, Florin Răducioiu,Adrian MutuIlie DumitrescuDorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel RăducanuIoan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Anghel Iordănescu a calificat România la două Campionate Mondiale, în '94 şi '98, şi un Campionat European. Cât a fost antrenor principal la Steaua, echipa a câştigat trei Cupe ale României şi a fost de trei ori campioană.

Cu cele 155 de goluri înscrise pentru Steaua, el este cel mai bun marcator al echipei din Ghencea.

În 1986, la Sevilla, a fost momentul cel mai important al carierei sale de jucător. Deşi era antrenor secund, a intrat pe teren. Mai bine de 45 de minute a susţinut şi închegat jocul echipei care avea să devină campioana Europei.

A fost ultimul meci ca jucător.

A urmat cariera de antrenor care a atins vârful la calificarea pentru Mondialul din SUA 1994.

Atingerea sferturilor şi clasarea pe locul 5 în lume se datorează atât talentului excepţional al generaţiei de aur, cât şi calităţilor sale de tehnician.

Pentru jocul său şi pentru performanţele avute cu echipa naţională, l-aţi ales pe Anghel Iordănescu antrenor secund în echipa de vis a României.

Miercuri vă spunem cine a mai fost votat pe Ştiriletvr.ro, antrenor principal al Echipei de Vis.

Din 12 iunie, vedeţi integral la TVR Campionatul Mondial din Brazilia.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 10

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1