loader
Foto

Un Rio formidabil: Marius Lăcătuş, votat atacant dreapta în Echipa de Vis

Marius Lăcătuş, legenda roş-albaştrilor, a jucat 13 sezoane pentru echipa din Ghencea, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion, 7 Cupe ale României şi 3 Supercupe, toate cu Steaua.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat duminică, 8 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Marius Lăcătuș este cel de-al XXI-lea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Dudu Georgescu, Florin Răducioiu, Adrian Mutu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

A cucerit şi Cupa Campionilor, precum şi Supercupa Europei. Jucător de viteză, una dintre cele mai faimoase extreme dreapta din ţară, Lăcătuş a jucat peste 400 de meciuri în Divizia A şi a dat peste 100 de goluri pentru Steaua.

În 1983, când a intrat la Steaua, Marius Lăcătuş a marcat 13 goluri chiar în primul sezon. Este momentul din care puştiul de la Braşov începe să uimescă pe toată lumea. Cel mai important gol din carieră este cel marcat în poarta spaniolilor de la Barcelona, în `86. Atunci Steaua obţinea cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc: câştigarea Cupei Campionilor Europeni, la capătul unei finale dramatice.

Prestaţia lui Lăcătuş a ajutat Naţionala în `89 să învingă puternica formaţie a Danemarcei şi ne-am calificat pentru prima dată la un Mondial, după 20 de ani.

Şi la Italia '90 Lăcătuş a devenit erou naţional în meciul în care i-am învins pe ruşi cu 2-0. El a fost autorul ambelor goluri.

Tot în acestă partidă de neuitat, Lăcătuş, coşmarul lui Dasaev, îl umileşte încă o dată pe legendarul portar rus.

Microbiştii îşi amintesc, cu siguranţă, că Lăcătuş era renumit ca un atcant care provoacă foarte uşor loviturile de pedeapsă în careu.

În afara carierei de jucător, Marius Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca Stelei. Acum este antrenor la CSM Iaşi şi a reuşit promovarea în Liga 1. Vrea să facă din această echipă una care să facă spectacol pe stadion.

Cu gândul la marile momente ale carierei sale, Lăcătuş regretă că România nu participa la Campionatul Mondial din Brazilia. Ştie însă cine sunt favoritele.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Români universali

* Prezentator Cristian Tabără

Avram Iancu

Omul apelor deschise
Cel mai rezistent inotator roman in ape deschise, Avram Marius Iancu din Petroșani, vrea permanent sa devina mai bun.
Avram Iancu se simte liber și ii plac provocarile. Se implinește un deceniu de cand a ales sa inoate. Numele sau il leaga de revoluționarul pașoptist și, pentru ca este bicentenarul Avram Iancu, 2024 este un an important pentru el. Mai ales ca a implinit in februarie 48 de ani, varsta la care acesta murea.
A calatorit in 3 continente și a inotat in peste 16 țari oficial. Odata cu aceasta calatorie fizica a avut parte și de o calatorie spirituala care l-a indemnat și sa scrie.
Inoata, merge pe bicicleta, alearga, a participat la triatloane, joaca tenis de masa, a facut karate, a participat la triatlon și iși suprasolicita organismul pana la limita.

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Mădălina Rădulescu: „It-iștii care programează binele”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1