loader
Foto

Un Rio formidabil: Mircea Lucescu, votat atacant dreapta în Echipa de Vis

Mircea Lucescu a jucat în principal la Dinamo, cu care a câştigat 6 campionate şi o dată Cupa României.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat luni, 9 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Mircea Lucescu este cel de-al XXII-lea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Marius LăcătuşDudu Georgescu, Florin Răducioiu,Adrian MutuIlie DumitrescuDorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel RăducanuIoan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

A avut peste 350 de meciuri în prima Divizie şi a înscris 80 de goluri. Comentatorii sportivi îl descriu ca pe un jucător tenace şi foarte perseverent. Memorabilă a rămas participarea sa la Campionatul Mondial din Mexic, în 1970. Astăzi, este unul dintre cei mai mari antrenori români.

Imaginea acelei echipe din Mexic 1970 a rămas vie în memoria lui Mircea Lucescu. Avea doar 24 de ani când i s-a încredinţat banderola de căpitan al echipei naţionale.

În campionatul intern, Mircea Lucescu a jucat cel mai mult la Dinamo. Cu echipa din Ştefan cel Mare a câştigat 6 campionate și Cupă a României.

Lucescu este primul antrenor-jucător din fotbalul românesc, la Corvinul Hunedora, dar și singurul care a probat pe deplin dubla calitate de jucator activ și antrenor.

Dumneavoastră l-aţi votat pe stiriletvr.ro ca atacant dreapta în Echipa de Vis care v-aţi fi dorit să joace la Mondialul din Brazilia.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

18:00 Concert Paula Seling-Aniversar 25

Partea a II-a

Concert Paula Seling-Aniversar 25. Partea a II-a

În zile de mare sărbătoare, TVR1 prezintă un regal muzical: concertul aniversar PAULA SELING-25 de ani. Difuzat în două părți, în datele de 5 și 6 mai, începând cu ora 18.00, acest eveniment de excepție aduce publicului larg cele mai îndrăgite creații muzicale ale artistei, într-o inedită interpretare.

Alături de Paula Seling, talentata interpretă cu voce de aur, acompaniată de Orchestra „Lăutarii”-condusă și dirijată de Nicolae Botgros și ”Angry Band”-dirijor Valentin Schirca, pe scenă au fost invitați Monica Anghel, Marcel Pavel, AMI (Andreea Moldovan) , Ionuț Fulea, Brio Sonores, Pasha Parfeni,

Vladimir Fotescu și Ion Paladi.

Paula Seling este prima interpretă din România care a susținut un concert aniversar la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, aniversând spectaculos cei 25 de ani de carieră.

Producător tv: Oana Radu Turcu

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 7

Producător Daniela Enăchescu

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1