Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
„Deliciile Mării Negre” pentru Gheorghe, la „Politică şi delicateţuri”
Joi, 31 Martie 2016
„Fac ouă prăjite, cafea, ceai şi masaj”, mărturiseşte omul de radio şi televiziune, invitatul lui Mircea Dinescu în emisiunea din 3 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu
Politica si delicateturi Dinescu
Politica si delicateturi_Gheorghe si Dinescu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Pentru că invitatul său, născut în Rusia, a copilărit pe malul mării, Mircea Dinescu a decis să prepare, în prima ediţie Politică şi delicateţuri a lunii aprilie, un fel de mâncare inedit, botezat pe loc „deliciile Mării Negre”. Sezonul 5 al emisiunii continuă duminică, 3 aprilie, cu un nou invitat, original şi surprinzător: Andrei Gheorghe. Politică şi delicateţuri poate fi văzută de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

(w640) Politica s

„Deliciile” pregătite pentru omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe sunt trei peşti cegă mici, „spălaţi” în zeamă de portocală şi lămâie şi mai apoi puşi în tigaie alături de ciuperci, ardei copţi şi roşii cherry. Separat, într-o altă tigaie, se amestecă midii proaspete, aduse chiar de pe malul mării, cu vin alb de la Cetate şi condimentele alese ale lui Dinescu. După ce totul este gata, pe o tipsie se întâlnesc midiile cu cegile, iar sosurile lor se contopesc, dând naştere unui preparat fin şi exotic.

(w640) Politica s

Ca orice om de radio, Andrei Gheorghe comentează evoluţia poetului printre ingrediente şi condimente. Nu pune mâna pe nimic, iar când este întrebat despre legăturile sale cu bucătăria, mărturiseşte cu umor: „Îmi place foarte mult să mănânc, ştiu să fac ouă prăjite, cafea, ceai şi masaj. Cred ca e de ajuns”.

(w640) Politica s

În cramă îi aşteaptă taraful lui Viorel Fundament şi o carafă de vin de la Cetate, menit să dezlege limbile, iar discuţia dintre cei doi curge sincer şi firesc. Gheorghe îşi descrie cu măiestrie gazda: „Mircea e întotdeauna un interlocutor incomod, pentru că nu tace, pentru că mintea lui e antrenată şi sare, trebuie să o urmăreşti, pentru că nu ştii unde se duce, dar altfel e un interlocutor care te ţine viu”. La rândul său, Dinescu nu se lasă mai prejos şi spune despre invitatul său că este „un suflet slav plin de melancolie şi de înnegurări, pe care el şi-l acoperă cu energie şi cinism afişat”.

(w640) Politica s

Conţinând toate ingredientele unei emisiuni memorabile, ediţia Politică şi delicateţuri de duminică, 3 aprilie, poate fi urmărită de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

***

Andrei Gheorghe s-a născut pe 14 ianuarie 1962 la Lipeţk, în Rusia. Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, iar mama sa, rusoaică, era chiar fiica directorului şcolii. Andrei a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), la Universitatea din Bucureşti.

Din 1991, realizează emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa („Videomania", „Vineri 13"), ProFM Bucureşti („Midnight Killer", „13-14"), urmate de show-urile tv „Lanţul slăbiciunilor", la ProTV, „Gheorghe", la Antena 1, apoi reia „13-14 cu Andrei", mai întâi la Radio 21 şi apoi la Radio Total. A colaborat cu trupa Paraziţii pentru albumul „Irefutabil", a cochetat cu lumea filmului, fiind scenarist, regizor, producător şi chiar actor în câteva producţii cinematografice. În prezent, realizează emisiunea matinală a postului de radio Pro FM.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".