loader
Foto

Galerie foto

La final de sezon: fermecat de invitata lui, Dinescu a ars vinetele... | VIDEO

Este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România. L-a impresionat pe poet recitându-i versurile și i-a dat idei cum să iasă din încurcătură şi să termine preparatul. Pe 24 ianuarie, ora 14.30, la „Politică și delicatețuri”.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mircea Dinescu a încheiat duminică, 24 ianuarie, cel de-al treisprezecelea sezon al „Politicii și delicatețurilor” cu o ediție în care a avut-o invitată pe una dintre cele mai frumoase jurnaliste și prezentatoare tv din mass-media: Andreea Berecleanu.

(w882)

„Am vrut să-l regăsesc pe Mircea după 18 ani... nu știu cum s-a întâmplat de nu ne-am mai întâlnit în tot timpul ăsta, dar mă bucur că energia lui este aceeași”, a mărturisit Andreea, care a intrat în forță în bucătăria poetului și i-a declarat că, în anii '90, când era adolescentă, îi citea versurile. Şi chiar a început să recite, spre uimirea poetului.

„Când auzi că o femeie atât de frumoasă și inteligentă, și fermecătoare îți vorbește cum la 16 ani recita poeziile tale și tu, ca idiotul, habar n-aveai, e o chestie cutremurătoare...”. Flatat de cele auzite, Dinescu s-a apucat de gătit: a împănat două pulpe de pui cu usturoi și prune și le-a pus în tigaie, apoi a tăvălit felii de vinete prin ou, pesmet și susan, și le-a pus și pe ele la prăjit.

Vrăjit de farmecul invitatei sale, Dinescu a uitat vinetele în tigaie și, spre amuzamentul Andreei, a fost nevoit să le arunce: „Ai ratat vinetele, o să te pun pe Insta!”. Dar poetul nu s-a lăsat înfrânt. Nu a mai avut vinete, dar au mai rămas prune și câțiva căței de usturoi, pe care, la sugestia invitatei sale, le-a trecut prin ou, pesmet și susan și le-a pus la prăjit.

(w882)

După ce mâncarea a fost gata, cei doi s-au așezat la masă, au ciocnit un pahar cu vin, au ascultat muzica lui Constantin Lătărețu și au pus țara la cale. Andreea a povestit despre familia ei, despre cum a ajuns jurnalist și a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor - de ce a plecat după 17 ani de la pupitrul Observatorului.

(w882)

„E interesant cum s-au adunat în ea câteva daruri la care nu sperai. Pentru că, în general, o prezentatoare tv trebuie să aibă farmec, frumusețe, dar la ea există ceva și dincolo, căci e o expresie: dincolo de fereastra ochilor, se ascunde și un om”, a spus Dinescu, fermecat de invitata sa. Așadar, duminică, 24 ianuarie, s-a difuzat ultima ediție din acest sezon a emisiunii „Politică și delicatețuri”. De la 14.30, pe TVR 1.

Despre Andreea Berecleanu:

(w500)

Andreea Berecleanu s-a născut pe 24 martie 1975, la București. A debutat în presă la vârsta de 18 ani, colaborând la publicațiile Cuvântul și România Liberă, iar în televiziune, la SOTI, în 1994. În perioada 1995-2003 a lucrat la Pro TV, iar din 2003, la Antena 1. În 2020 părăsește, după 17 ani, pupitrul Observatorului și după o pauză de 9 luni, revine pe sticlă și prezintă jurnalul de știri la Prima TV. Duminică, pe 24 ianuarie, acceptă provocarea lui Mircea Dinescu şi vine la „Politică şi delicateţuri” de la TVR 1.

2:45 Ora regelui (R)

Producător Lidia Voicu

(Reluare)

3:35 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1