loader
Foto

Galerie foto

Mircea Dinescu a gătit vită românească pentru Mihai Răzvan Ungureanu

Fostul premier a făcut Politică şi delicateţuri cu Mircea Dinescu în ediţia din 8 iunie a emisiunii de la TVR 1, la ora 14.30.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Invitatul lui Mircea Dinescu din ediţia de duminică a emisiunii Politică şi delicateţuri este Mihai Răzvan Ungureanu, „un distins intelectual cu o biografie romanţată şi care a fost prim-ministru, ministru de externe, secretat de stat, şef al SIE, politician şi şef de partid”, după cum îl prezintă poetul. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită, la fel ca în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Ungureanu trece pragul restaurantului Lacrimi şi Sfinţi, fiind aşteptat de un Dinescu pus pe şotii, care a hotărât să îi gătească vită românească. Amuzat, MRU declară că „meniul pe care l-a ales Dinescu este de un umor deloc subtil la adresa celebrei vite Kobe, cu atât mai simpatic cu cât împreună am râs despre asta”, iar Dinescu se dezvinovăţeşte, şugubăţ, spunând: „Eu am vrut să reabilitez ideea de văcuţă românească”.

Poetul însoţeşte friptura de văcuţă cu o garnitură care îl uimeşte pe invitatul său - o vânătă coaptă, înghesuită între două felii de pâine înmuiate în ou, toate stropite cu zeamă de lămâie şi de portocală. Apoi, Mircea Dinescu pregăteşte macaroanele copilăriei sale, un fel comun de mâncare, dar pregătit într-un mod inedit, rezultatul fiind „o turtiţă” crocantă şi delicioasă.

De la o masă cu asemenea bucate nu puteau lipsi două soiuri de vin, muzica lăutărească a Tarafului Trei Tăciuni, condus de George Strugurel, mediu propice pentru gazdă şi invitat să stea la o şuetă despre politică, spionaj, istorie şi servicii secrete.

***

Mihai Răzvan Ungureanu s-a născut pe 22 septembrie 1968 la Iaşi, a terminat şef de promoţie liceul de matematică-fizică Costache Negruzzi din oraşul natal şi a urmat Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza”. În 1993 a susţinut masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice din cadrul colegiului St. Cross al Universităţii Oxford, iar în 2004 a obţinut un doctorat în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. A desfăşurat o intensă activitate didactică şi ştiinţifică, susţinând cursuri la diverse instituţii de învăţământ superior din ţară şi de peste hotare.

În perioada decembrie 2004-martie 2007 a fost Ministrul Afacerilor Externe, din 2007 până în 2012 ocupă funcţia de Director al Serviciului de Informaţii Externe, iar în perioada februarie-mai 2012 a fost Prim-Ministru al Guvernului României. Are o activitate publicistică intensă, până în prezent a publicat peste 80 de articole ştiinţifice şi 4 cărţi.

***

Primăvara lui 2014 este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:05 Meteo (R)

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1