În ediţia din 27 mai, înarmat cu patru copane de raţă şi două verze, una roşie şi una albă, Mircea Dinescu l-a invitat în bucătărie pe actorul Octavian Strunilă.
Strunilă şi Dinescu s-au întrecut la gătit raţă pe varză.
Iată ingredientele şi modul de preparare:
VARZĂ A LA DINESCU
- 2 copane de rață
- ½ varză albă
- făină
- 2 ardei
- 2 cepe
- 2 ardei capia
- 2 roșii
- zeamă de portocală
- zahăr
- usturoi
- coriandru, busuioc, piper
- piept de rață afumat
Octavian Strunilă a folosit varza roşie, de import, „grea ca un obuz”, taiată „cam cu toporul”, după cum a remarcat gazda. Apoi a folosit vin, usturoi, nucşoară şi scorţişoară.
VARZĂ A LA STRUNILĂ
- 2 copane de rață
- ½ varză roșie
- 2 cepe
- usturoi
- zahăr
- oțet
- nucșoară
- vin, ulei
- sare
***
Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".