REMIX
REMIX
Duminică, ora 24.00

Echipa emisiunii „Remix” a lucrat din plin la noile ediții, indiferent de evoluția crizei pandemice. Considerând doar jumătatea plină a paharului, cum se spune, între subiectele propuse se numără câteva începute în plină stare de urgență, de acasă, idei reluate după 15 – 20 de ani, vezi „Rockul Carantinei” și „Muzeul Rock”. De fiecare dată, însoțindu-ne cu numeroși colaboratori de marcă din branșa muzicală. Într-o ordine... cronologică (doar ca finalizare a edițiilor), iată câteva dintre subiectele cu care sperăm să păstrăm ștacheta emisiunii cu o vechime de 20 de ani la TVR.

O nouă ediție In memoriam Dan Andrei Aldea, cu noi re(con)stituiri din opera sa muzicală, folosind declarații în premieră ale celor cu care a cântat, dar și un interviu din 2017, încă needitat până acum. Un reportaj inedit (filmat la singurul concert aniversar, de 25 de ani, care a putut fi susținut toamna trecută) îi adaugă în portofoliul pop-folk al emisiunii pe Nicu Alifantis & Zan. Încă un interviu de recomandat melomanilor români cu un artist veteran – acela cu liderul grupului Celelalte Cuvinte, Cîlin Pop, cu atâtea noutăți din ultimul an, ilustrate din plin în emisiune.

Artiști din generațiile postdecembriste au alocate rubric sau ediții deosebite, în opinia realizatorilor: o revenire la un uriaș muzician etno- jazz și fusion român din diaspora (pentru un portret adus la zi) – Marius Preda (țambal), grupul pop-dance We Singing Colors, electro-claviaturistul Dorian Pîrvu, trupa progressive-metal White Walls, o alta rock alternativ The Kryptonite Sparks. Din Chicago, grupul pop-rock românesc Vox Maris Band va fi prezent cu un interviu bine ilustrat. Două ample reportaje live sunt dedicate grupului metal rock maramureșean Dirty Shirt (concertul aniversar de 25 de ani din toamna trecută) respectiv trioului jazz Petrică Andrei / Olivier Gatto / Vlad Popescu (ArCuB, 2019).

De asemenea, suntem onorați să prezentăm inedita metodă „Riffuri de chitară” semnată de un erudit, prof Gabriel Petric (o recenzie video cu mai multe imagini din arhiva rockului românesc). O trecere în revistă a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov (unde în ultimii doi ani emisiunea noastră a fost prezentă cu două ediții proiectate) se constituie într-o avanpremieră a ediției a XIII-a programată în iulie 2013, cu concursul echipei noastre.

Revenind la proiectele la care anul trecut echipa Remix a participat în calitate de fondator, Rockul Carantinei va recupera alte și alte piese de rezistență din istoria rockului românesc, refăcute de muzicieni din mai multe generații, lansate de nume intrate în legendă - de la Sfinx la Metropol, de la Pro Musica la Roșu și Negru, de la Compact la Secret. ș.a.m.d. Pe de altă parte, Muzeul Rock va fi în prim-plan cu alte subiecte incitante dintr-o istorie încă insuficient cunoscută - o primă descoperire de senzație, oficializată în febriuarie 2021: un fragment din opera rock „Sinestezie” prezentată într-un concert unic, în 1971, de grupul Metronom.

La final, anunțăm în premieră ediția specială (dublă) Remix care va fi difuzată în deschiderea noii grille de programe TVR3, sâmbătă 27 martie, conținând filmul integral al celui mai important eveniment rock românesc de anul trecut (preZent în programul Revelionului 2021 cu o selecție live): „Retro Rock”. La mulți f-ani și... telespectatori!

Producător: DORU IONESCU

Pheonix aniversare 35, 1997
Iris 1980
Dan Aldea
Roşu şi Negru
Iris în anii 80
Metropol
Remix
Sincron soul 1
Pheonix aniversare 35, 1997
Iris 1980
Dan Aldea
Roşu şi Negru
Iris în anii 80
Metropol
Remix
Sincron soul 1
 • 16:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui * Live stadion (16,52) Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Khalifa International, Ar-Rayyan
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (optimi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Ahmad Bin Ali, Ar Rayyan
 • 23:07
  Studio mondial
  Comentatori : Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Prezintă George Tănase Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal /
 • 00:20
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Invitat Gheorghe Hagi Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:30
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (reluare de la ora 21,00)
 • 03:25
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) (reluare de la ora 17,00)
 • 05:20
  Vorbeste corect!
 • 05:30
  # Creativ
  Producator Claudia Spatarescu